Agrotec Makina Sanayi - Balya Sarma ve Presleme - Satış ve Servis Hizmetleri

TAM MAHSUL SİLAJI - MISIRA BİR ALTERNATİF Mİ?

TAM MAHSUL SİLAJI - MISIRA BİR ALTERNATİF Mİ?

Birkaç yıldır, tam mahsul silajı (WCS), mısıra alternatif olarak giderek daha fazla ilgi odağı haline geldi.

Ne zaman ve hangi bölgelerde kullanılabilir?

  • Kalıcı kuraklıkta.
  • Yem kıtlığı olan bölgelerde ve yıllarda silajlık mısıra ek olarak.
  • Çayır çimen zarar görmüşse ve yeniden tohumlanması gerekiyorsa.
  • Bahar mevsimi soğuksa mısırın yavaş gelişmesine neden olur.
  • Sürekli yağmurda bir alternatif olarak, sırasıyla alttaki ve üstteki çimler hiç gelişmemiş veya zayıf şekilde gelişmemişse.
  • Özel WCS karışımları, mısır yetiştiriciliği için ideal olmayan serin ve ıslak bölgelerde iyi bir seçimdir.
  • Bölgesellik artık moda değil. Yerli bitkiler ön plana çıktı.

Tüm bu özellikler, tam mahsul silajının neler sunabileceğinin daha yakından incelenmesi için ikna edici argümanlar sunar.

Zaten tam mahsul silajı nedir ve hangi kombinasyonlar vardır?

WCS, genellikle otlarla harmanlanan tahıl ve / veya baklagillerden oluşan bir silaj türüdür. Tahıl, sütün olgunluğunun sonu / hamur olgunluğunun başlangıcı kadar erken hasat edilir - saf standına bağlı olarak.

Bütün mahsul silajı örnekleri:

  • Buğday WCS
  • Arpa WCS
  • Tritikale WCS
  • Çavdar WCS
  • Yulaf ve bakla WCS (bakla porsiyonu>% 75'i geçmeyen!)
  • Yulaf ve bezelye WCS (bezelye çeşidini seçerken doğru acılığa dikkat ettiğinizden emin olun!)
  • Yulaf ve yonca WCS
  • Baklagiller ve otlar ile birleştirilmiş farklı tahılların WCS karışımları

WCS geliştirmenin faydaları

Yabani ot kontrolü ile bağlantılı azaltılmış güçlük , bütün mahsul silajının yetiştirilmesi lehine konuşan önemli bir argümandır. Eklenen baklagiller gübre ihtiyacını en aza indirir. İklim değişikliği açısından temel, toprak örtüsüyle besin erozyonunun azaltılması ve bakıcı mahsullerin buharlaşmaya karşı korunmasıdır.

Tahıl ve baklagillerin karışık yetiştirme riskinin dağılımı sağlar: Değişken vejetasyon dönemi boyunca hava desenli bir kültürü "ofset” diğer en verimle açığı bir hastalık ve zararlıları ile sıkıştırılmış toprak için önemli iyileştirmeler ile birleştirilir azalttı. Erken hasadı takiben, av mahsulleri yetiştirilebilir ve bazı durumlarda, su uygun şekilde kanalize edilirse ikinci bir tarla mahsulü bile yetiştirilebilir.

Yem kalitesinin önemi

Silajın yem kalitesi, danenin cinsine, hasat zamanına ve dane-saman oranına bağlıdır. WCS, yakl. Kg DM başına 4,5 - 6,7. Bu, farklı faktörlere ve verilen odağa bağlı olacaktır. Buğday, genellikle tüm tahıllar arasında en yüksek enerji konsantrasyonuna sahiptir . Sırada çavdar ve tritikeller var. Sıralama, organik maddenin değişen sindirilebilirliğine dayanmaktadır. Buğday ve tritikler daha yüksek kesilirse (yaklaşık 20 cm), saman miktarı ve dolayısıyla ham liflerin porsiyonu azaltılabilir ve bu da nişasta konsantrasyonunda yaklaşık olarak bir başka artışa neden olabilir. 0.6 MJ NEL / kg DM. Kılçıksız tahıl, hayvanlar için daha lezzetlidir. Baklagillerin bir kısmını eklemek yem rasyonunu proteinle zenginleştirecektir.

Tam ürün silajının süt verimine etkisi

Süt inekleri için, hızla parçalanabilen nişastanın uygun şekilde hesaba katılması koşuluyla, inek başına günde 10-15 kg FM miktarları kullanmak mümkündür. Öncelikle tane kısmına bağlı olarak, nişasta konsantrasyonu - çeşitli faktörlere bağlı olarak - mısır silajının altında değişir . 2/3 WCS (örn. Yulaf-bezelye WCS) ve 1/3 ot silajının rasyonları, bezelyenin tatlılığı ile birlikte yulafın lezzetinden zevk aldıkları için hayvanlar arasında favori bir yem olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca yağ ve protein konsantrasyonlarını artırma yeteneği de faydalıdır.Sütün bu karışımı ile. Rasyona mısır eklemeden süt verimini sabit tutmak veya daha yüksek bir seviyeye çıkarmak zordur. Genel rasyon ve protein tedariki işkembe bazlı karbonhidratlar içermelidir.

Hasat ne zaman ve nasıl gerçekleşecek?

Hasatın başlangıcı saf meşe tarafından belirlenir. Tahılların gerçek harmanlama olgunluğundan yaklaşık% 1 daha önce gelir. 2-3 hafta. Süt olgunluğunun sonuna / hamur olgunluğunun başlangıcına karşılık gelir. Bu, tüm mahsulün en yüksek sindirilebilirliğe ve dolayısıyla en yüksek enerji içeriğine sahip olduğu zamandır . O sırada, tırnağınızla tahıla bastırmak hala mümkündür. Sap ve kılçıkların düğümü hala yeşildir. Aynı şekilde yaprakların yüzde 75'i var. Sapların rengi çoktan sarıya döndü.

Hemşire mahsulleri için yeterince kurumuş olmaları önemlidir . Amaç, mümkün olan en yüksek kuru kütle verimi ve ortalama kuru kütle konsantrasyonlarından yararlanmaktır. İdeal olarak, DM konsantrasyonları yüzde 35 ile 45 arasındadır. Bu iki değerden daha düşük olanı genellikle arpa için varsayılır. Bu seviye , kolayca çözülebilen karbonhidratlar sayesinde hala iyi bir fermantasyona izin verir .

Dikkate alınması gereken bir diğer husus, pestisitlerle yapılan son tedavinin ardından bekleme süresidir !

Mümkünse doğrama uzunluğu 6-8 mm olmalıdır. Sap budakları, sapları ve tahıllar geviş getiren hayvanların sindirimine müdahale ettikleri ve sonuç olarak enerji kayıplarına neden oldukları için artık bütün olmamalıdır. Sindirilebilirliği artırmak için tahılın kılçıkları da “kesilmelidir”. Bu etki, rendelenmiş bir zemin ve şekillendirme silindiri kullanılarak oluşturulabilir. Tane kısmı ne kadar yüksek ve kesilen malzeme ne kadar kuru olursa, önerilen doğrama uzunluğu o kadar kısadır.

Silaj sırasında nelere dikkat edilmelidir ve hangi tür düşünülebilir?

Son derece dikkatli bir silaj işlemi, bütün mahsul silajı için büyük önem taşır. Aksi takdirde malzeme hızlı bir şekilde ısınacağı ve muhtemelen asetik asit oluşumu yaşayacağı için yüksek sıkıştırma elde etmek ve malzemeyi hemen kaplamak gerekir. Bu nedenlerden dolayı ideal çözüm yuvarlak balyalarda silajdır. Küçük operasyonlar, özellikle yuvarlak balya silajı yardımıyla daha küçük paketlenmiş porsiyonlar yaratma kabiliyetinden yararlanan işletmelerdir. Onların havanın hızlı dışlama ve bizim çevirmek temiz üretim akışı LT-Master veya VARIO-Master bu görev için idealdir araçlarına makineleri. G-1 F125 Kombi ile tam mahsul silajı da mümkündür .

WCS'de bulunan düşük nitrat konsantrasyonları, bütirik asit oluşumunu teşvik eder. Hasat ve ardıl etkinlikler sırasında kapsamlı bir iş riski azaltır. Tüm süreci desteklemek için bir teklifte siper ajanlarının kullanılması mümkündür. G-1 F125 Kombi,LT-Master ve Vario-Master her biri bir dozaj birimi ile entegre edilebilir.

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam