Agrotec Makina Sanayi - Balya Sarma ve Presleme - Satış ve Servis Hizmetleri

YUVARLAK BALYA SİLAJI MI YOKSA BUNKER SİLOSU MU?

YUVARLAK BALYA SİLAJI MI YOKSA BUNKER SİLOSU MU?

İdeal balya yoğunluğu yüksek kalite sağlar

Denenmiş ve-bunker silo veya daha gelişmiş yuvarlak balya ? Basit bir cevaptan fazlasını gerektiren bir soru. Balya silajına karşı sıklıkla öne sürülen bir argüman daha yüksek maliyettir. Buradaki düşüncelerin, günün sonunda bunun gerçekten doğru olup olmadığını göstermesi gerekiyor. Bu makalenin arkasındaki niyetimiz duruma biraz ışık tutmaktı.

Yüksek kalitede silaja katkıda bulunan genel faktörler

  • Mahsul malzemesinin kalitesi: Erken kesimler genellikle sonraki kesimlere göre daha kalitelidir.

  • Kesme yüksekliği: Çok alçak kesimden dolayı toprakla kontaminasyondan kaçının.

  • Torna ve namlu: Düzgün tornalama ve namluları doğru şekilde toplama, kalitenin çok önemli bir parçasıdır.

  • Sıkıştırma: Amaç, laktik asit fermentasyonunu teşvik etmek için malzemedeki oksijen miktarını en aza indirmektir.

  • Film: gerilebilirlik, perforasyona direnç ve oksijen geçirgenliği açısından yüksek kalite. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için Sıkça Sorulan Sorular Tarımsal Streç Film

  • Saklama koşulları: Ya bir bütün olarak katı bir kapta ya da ön uçlarına (ambalajın en güçlü olduğu yerde) ve yuvarlak balyalar arasında 5-10 cm'lik bir boşluk bırakılarak balya olarak bırakılarak. Blogumuzda, balyaları depolamanın en iyi yolu ile ilgili ipuçlarının bir listesini derledik.

 

Bir bakışta yöntemler

Her iki yöntem için de ilk üç genel husus dikkate alınmalıdır. Bu yönleri ciddiye alarak üstün kalitenin temelini şimdiden atmış olacaksınız .

Bunker Silosu:

Bunker silosu, ot biçme ve doğramadan nakliye ve haddelemeye kadar sıkı bir şekilde koordine edilmiş bir dizi adım gerektirir. Prosedür zinciri, sorunsuz bir iş akışı sağlayabilen çalışanları ve ekipmanları gerektirir. Silaj yapımı için genellikle yan duvarlarla çevrelenmiş bir beton levhadan oluşan kalıcı bir yer kullanılır. Malzemenin sıkıştırılması, içeri ve dışarı sürmek için büyük bir alan gerektirir . Kullanılan makinelerden kirlenme riski yüksektir. Haftalık olarak yemleme, yemin yeniden fermente olmasını / küf oluşturmasını önlemek için gereklidir. Aynı derecede önemli olan, makine kullanılmadan filmle örtme yönüdür , yani elle. Pratik bir bakış açısından, bu, hataları önlemek ve nihayetinde fermentasyonu ve korumayı tehlikeye atmaktan kaçınmak için büyük bir fiziksel güç ve teknik bilgi gerektirir.

Yuvarlak balya silajı:

Yuvarlak balya makinesiyle ilgili işi düzenlemek tamamen farklıdır. Yatırma seçenekleri vardır esnek ve her yıl kadar değiştirilebilir. G-1 F125 Kombi veya LT-Master gibi balya sarıcı kombinasyonlarıişin sahada tamamlanmasını ve bitmiş balyaların daha sonra çekilmesini mümkün kılar. Bu, çiftçiye eksiksiz ve kendi kendine yeten bir süreç sağlar ve balyaları seçtikleri bir zamanda kaldırmalarına izin verir. Yuvarlak balyalarla ilgili göz önünde bulundurulması gereken temel hususlar, kalan havanın kısmı, şekli koruma ve ayrıca depolamadır. Bunun anlamı: Nemin nüfuz etmesini önlemek için balyanın dış tabakası oldukça sıkı olmalıdır. Öte yandan, çekirdek biraz daha kurumaya izin vermelidir - özellikle malzeme hafif nemliyse. Sıkıştırma derecesi büyük ölçüde değişirse, balya deforme olabilir ve saklama sırasında stabilitesini kaybedebilir. Balyalar, en iyi filmin en fazla gücü sunduğu ön uçlarında depolanır .

Balya yoğunluğu neden bu kadar önemli bir faktördür?

İyi, düzgün ve başarmak için yem istikrarlı kalite , uygun sıkıştırma hayatidir silaj için. Yeterli sıkıştırma sağlamadıkça, kayıplara ve hatta tamamen bozulmaya maruz kalacaksınız. Laktik asit fermantasyonunun getirdiği koruma etkisi sadece havasız ortamda yaratılacaktır.

Mükemmel sıkıştırma derecesine ulaşmak için ne gerekiyor?

Bunker silosunda uygun sıkıştırma en az üç geçiş gerektirir. Ayrıca 2-3,5 bar'lık bir lastik basıncı artı belirli bir katman kalınlığı da gereklidir. Geçişler çok hızlı yapılmamalıdır. Sıkıştırma hemen başlamalıdır. İdeal sıkıştırmaya ulaşılan nokta aşılmamalıdır. Silaj sırasında merdane kullanarak sürekli kompresyon sağlamak esastır. Bu bakımdan eşit derecede önemli olan faktörler, aracın ağırlığı ve uygulanan basıncın süresidir. Lastiklerin dişleri çok geniş olmamalı ve iç lastik basıncı yüksek olmalıdır.

Yuvarlak balya silajı yaparken, tüm süreci tek bir iş adımında tamamlamak için bir balya makinesi veya balya makinesi sarıcı kombinasyonu kullanırsınız. Gelişmiş teknoloji, optimum sonuçlar üretmeyi çocuk oyuncağı haline getirir.

Her yöntemin kendine özgü avantajları nelerdir?

Yuvarlak balya silajı:

  • Son derece gelişmiş teknoloji, çiftçinin ihtiyaç duyduğu işçi sayısını azaltmasına yardımcı olur

  • Daha fazla esneklik

  • Doğrudan sahada etkili ve anında yemin sıkıştırılması

  • Balya makinesi-sarıcı kombinasyonunda havanın hızla dışarı atılması

  • Silajda kayıp yok

  • Malzemenin yeniden ısınma riski yoktur

  • Silaj alanından tasarruf

  • İyi ulaşım seçeneği

  • Farklı hasat zamanlarını ve alt bölümleri barındırma seçeneği

  • Yem üretiminin az olduğu yıllarda, büyük bir silo açmaya gerek kalmadan yuvarlak balyalar meslektaşlara kolayca satılabilir.

  • Daha az kir girişi

Bunker silosu:

  • Çoklu çiftlikler arasında yapılacak bir işbirliği, muazzam bir nüfuz sağlayacaktır.

  • Birden fazla otlak ve tarla yeminin zahmetsizce kesilmesi

  • Siloda bulunan yem seçimi, çeşitli kesimler için son derece geniştir

Besleme

Diğer bir konu da silajın beslenmesi / uzaklaştırılmasıdır. Burada hem o mantıklı için her iki yöntem karşılaştırmak . Yeniden ısıtma riski, çıkarmadan sonra küf oluşumu kadar hesaba katılması gereken hayati bir husustur. Yuvarlak balya silajı ile ilgili olmasa da bu hususlar, yetersiz sıkıştırma veya kapak durumunda bunker silosunda bir sorun haline gelebilir. Yem kalitesine zarar verdikleri için gıda alımı üzerinde olumsuz etkileri vardır . Bu, hayvanların sağlığını tehlikeye atabilir. Sonuç olarak, bu zararlı faktörler sonuçta süt / et veriminin düşmesine neden olabilir.

Önleyici bir önlem olarak besleme hızı: Bunker siloları için resmi tavsiye, kışın haftada 1 m ve yazın haftada 2-3 m'dir. Bu, büyük miktarlarda yiyecek kaybı anlamına gelir. Bu kayıp faktörünün balya silajı ile hiçbir ilgisi yoktur. Yem her zaman tazedir.

Balyalama sırasında, çiftçilik işlemine uygun bir balya boyutu için pay ayırmak mümkündür . Her iki sistem de talep doğrultusunda yemlemeye uygundur. Bu, bunker silosunda farklı kesimler oluşturarak ve farklı sıkıştırma derecelerinde ve balya boyutlarında yuvarlak balyalar oluşturarak mümkün olur.

Genel bakış - silo balyalarının bunker silosuna kıyasla avantajları (unter optimalen Voraussetzungen)

+ = karşılaştırıldığında daha iyi - = karşılaştırıldığında daha kötü

Thema

Bunker silosu

Yuvarlak balyalar

Yöntem için gerekli olan Akh (adam-saat)

-

+

Yöntem için gerekli traktörler

-

+

Yeniden ısıtma, küf oluşumu ve yem kalitesi

Daha düşük yem kalitesiyle sonuçlanan yeniden ısıtma ve küf oluşumu, bunker silosunda daha olasıdır.

-

+

Zaman / kalite açısından sıkıştırma

Yuvarlak balya silajında ​​sıkıştırma = daha az zaman gerekir. Daha kısa sürede istenilen kaliteye ulaşılır.

-

+

Depolama için gerekli alan

-

+

Küçük alanları hasat etmek

-

+

Küçük miktarlarda kesimler

-

+

Genel sürecin maliyeti

-

+

Bitmiş (balya) silaj satışı

-

+

Genel süreç zinciri

-

+

Talep doğrultusunda besleme

Yatay silo, aynı anda farklı kesimleri beslemeye izin vermesi bakımından bir avantaj sunar.

- / +

- / +

Hasat sırasında hava riski

-

+

Kışın kar temizleme

-

+

Bina yatırımları

-

+

Makine yatırımları

+

-

Aynı anda birden fazla otlak ve tarla yem kesimi

+

-

Emniyet

Her yıl yatay silonun kurulumu ve üzerinde yapılan çalışmalar sırasında birçok kazaya tanık oluyoruz.

-

+

Maliyet:

Seçkin Agroscope Merkezi tarafından yürütülen ve 190 milyon içeren prosedürler karşılaştırılması 3 (çim silaj mısır silajı / 3 ha 14 ha karşılık gelir) silaj miktarının, ortaya balya silajı önemli ölçüde daha iyi sonuç teslim sonuçları . Bu büyük ölçüde yatırımdaki tasarruflardan kaynaklanmaktadır. Yatay siloya yatırım yapmaktan kaynaklanan maliyetler (seçenek 1), yuvarlak balyalar için olanlardan (seçenek 2) iki kat daha yüksektir. Aynısı, depolama seçenekleriyle ilişkili maliyet için de geçerlidir. Burada da yatay silonun maliyeti oldukça yüksektir. Biçme işleminden malzemenin depolanmasına kadar olan iş akışı yakl. Seçenek 1 için 50 Akh ve sadece yakl. Sürüm 2 için 40 Akh.

Bununla birlikte, maliyetin tam bir hesabı yalnızca her bir çiftçilik operasyonu için özel olarak hazırlanabilir.

Sonuç

Genel bulgular açıkça şunu göstermektedir: Büyük esneklik, düşük iş miktarı ve iyi ve taze kaliteden yararlanmak isteyenler , ot veya diğer malzemelerden oluşan silaj balyalarını vazgeçilmez bulacaktır . Profesyoneller, eksilerini belirgin bir şekilde aşıyor. Başlangıçta görünüşte daha yüksek olsa da, söz konusu maliyetler, Akh'deki tasarruf (adam-saat), bunker silosunda beslemeye bağlı kayıpların ortadan kaldırılması ve gerekli depolama alanının azaltılması sayesinde balya makinesi seçeneği ile dengelenir. Yine de, tarımda genel ifadelerde bulunmak asla mümkün değildir: doğru çözümü bulmak her zaman eldeki özel koşullarla ilgili değerlendirmelere ve incelemelere bağlıdır. Balya makinesi-sarıcı kombinasyonuna yerleştirilmiş teknolojibalya silajı üretmek için kullanılanlar o kadar sofistike hale geldi ki, iş artık bir keyif haline geldi ve azalan çalışma saati ihtiyacı sayesinde zamandan ve maliyetten tasarruf sağladı .

Bizim balya makinesi, balya-sarıcı kombinasyonları ve yuvarlak balya balya sarma olan İdeal yardımcıları, yüksek kaliteli silaj üretmek isteyen herkes için.

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam